Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

15.septembra so Cono Tezno obiskali dijaki in profesorji Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor, in sicer v okviru projekta SPIRIT Slovenija, ki podpira izvedbo dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah v šolskem letu 2020/2021 (JP MLADI 2020/2021). Projekt podpira tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zraven tega, da so se sprehodili po coni in spoznali delovni utrip vsakdana, so spoznali tudi zgodbe in delo dveh direktorjev. Luke Slaniča, direktorja in lastnika podjetja Potenca d.o.o. in Roberta Kolerja, direktorja podjetja Vamar d.o.o..

Mag. Maja Urlep, profesorica ekonomije, je takole opisala njihov obisk: «Spoznati mladega podjetnika, ki dokazuje, da se v Sloveniji da uspeti s predanostjo, delavnostjo, iznajdljivostjo ter pogumom. Spoznati prekaljenega direktorja/predavatelja, ki s svojo osebnostjo nazorno pokaže kakšen je dober, samozavesten vodja, ki drži niti za več kot 100 ljudi v svojih rokah, je izjemna priložnost, ki smo je bili deležni. » .

Seveda so si ogledali še podzemlje Cone Tezno in izvedeli še nekaj o bogati industrijski dediščini našega območja. Dijaki pa niso samo poslušali. Dobili so tudi dva praktična izziva s katerima se bodo spopadali pri pouku. Direktorja bosta nato izbrala najboljše rešitve in ideje.