Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

Včeraj se je v mariborski Coni Tezno v soorganizaciji Cone Tezno, podjetja EVRA in revije Direktor na poslovno-mreženjskem brunchu zbralo več kot 100 podjetnikov, direktorjev, managerjev in vodij iz celotne Slovenije. Častni govornik in sodelujoči v razpravi o medregijskem povezovanju je bil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek. Z dogodkom so organizatorji v Mariboru želeli poudariti pomen strateškega razmisleka o medregijskem povezovanju ter hkrati preko povezovanja in izobraževanja podpreti gospodarstvenike, podjetnike in direktorje pri opolnomočenju ob soočanju z nepredvidljivim gospodarskim trgom.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je o razvoju regije povedal, da verjame, da »je temelj za uspeh vzhodne kohezijske regije prav odlična lokacija, infrastruktura ter izobražena delovna sila. To je adut te regije in ustvarjati je treba pogoje s katerimi naše mlade diplomante zadržimo doma ter jim omogočimo ustrezne temelje, da si tukaj ustvarijo družino in življenje”. Minister je kot prednosti slovenskega prostora poudaril visoko izobraženo delovno silo, geografsko lego in dobro infrastrukturo ter relativno stabilno in predvidljivo poslovno okolje. “Vse je seveda mogoče še izboljšati, ampak imamo dobre temelje. Priložnost je treba dati tistim, ki znajo in zmorejo razvijat dobre zgodbe. Na strani države je, da znamo pravega interesenta izbrati in prepoznati ter mu omogočiti, da ustvarja dobre zgodbe,” je zaključil.

Na dogodku je potekala okrogla miza o medregijskem povezovanju, na kateri so poleg ministra za gospodarstvo sodelovali tudi prof. dr. Miralem Hadžiselimović, prorektor za infrastrukturo Univerze v Mariboru, Leonida Polajnar, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor in Gorazd Bende, direktor Zavoda Poslovno-proizvodne Cone Tezno. Pogovor je vodila Simona Lobnik Ambrožič, direktorica podjetja EVRA in odgovorna urednica revije Direktor, ki pravi, da sta »pomembna elementa gospodarskega uspeha zagotovo povezovanje in sodelovanje različnih deležnikov, zato me izjemno veseli, da se tudi na Štajerskem koncu podjetniki, direktorji, managerji tega zavedamo, še posebej v spremenjenih poslovnih razmerah, ki jih svetovno gospodarstvo in seveda tudi domače napoveduje za letošnje leto«. Jedro delovanja podjetja EVRA je izvajanje izobraževalnih programov, konzultacij in coachingov za direktorje, vodje in vse zaposlene. S pomočjo dolgoletnih izkušenj in metod strokovnega raziskovalnega pristopa se ukvarjajo z vodstvenimi veščinami za učinkovito vodenje sebe, sodelavcev in podjetja.

Zavod PPC Tezno, ki je krovna organizacija Cone Tezno, skupnosti in vključuje 220 podjetij z okoli 3600 zaposlenimi. Cona Tezno podpira in spodbuja poslovne interese podjetij v Coni z interesi lokalnega okolja. Hkrati povezuje, informira in usmerja podjetja znotraj cone in jih povezuje z zunanjimi subjekti in podpornimi gospodarskimi institucijami. Direktor Zavoda PPC Tezno Gorazd Bende ob tem pove: »Cona Tezno je nastala na osnovi sodelovanja. Današnji dogodek je dokaz, da ima to kar delamo, odmev v širšem slovenskem prostoru. Brez znanja in razvoja ne gre, kot je povedal minister Počivalšek, in tega se zavedamo tudi v Coni Tezno,” je zaključil Gorazd Bende«.