Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

 

 

Maribor, 18.10.2018

 

Vabilo na Pogovor s kandidatkami in kandidati za županjo ali župana Mestne občine Maribor,

 

ki ga Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor in Štajerska gospodarska zbornica pripravljata

v torek, 6. novembra 2018 ob 17.00, v Kongresnem centru Habakuk.

 

Spoštovane  članice,  člani OOZ Maribor in ŠGZ,

 

gospodarstvo, podjetništvo in obrtništvo so glavni steber razvoja družbe. Mi smo tisti, ki ustvarjamo, zasposlujemo, vplačujemo v občinsko (in državno) blagajno. Brez učinkovite podpore mesta, ki ima močan vpliv na ustvarjanje primernega podjetniškega okolja, je napredek počasnejši, pot pa (pre)naporna.

 

Želimo si učinkovitega, povezovalnega, odločnega (a ne konfliktnega) in pogumnega županjo ali župana. S posluhom za potrebe gospodarstvenikov, podjetnikov in obrtnikov.

 

Verjamemo, da smo prav mi, ki sooblikujemo gospodarstvo, pomemben del volilnega telesa.

 

Zato smo se v Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor in v Štajerski gospodarski zbornici odločili, da s skupnimi močmi organiziramo Pogovor s kandidatkami in kandidati za županjo ali župana Mestne občine Maribor, kjer nam bodo predstavili svoje poglede na zagotavljanje ugodne gospodarske klime v mestu in kjer jih bomo izprašali tisto, kar nas najbolj zanima.

 

V dvorani za neposredna vprašanja iz publike ne bo možnosti. Hkrati pa ste prav vi, naši dragi članice in člani tisti, ki najbolje veste, kaj bi bilo potrebno popraviti, spremeniti, nadgraditi in izboljšati. Pošljite nam predloge vprašanj, na katera želite odgovore županskih kandidatov. Potrudili se bomo, da bodo kandidatke in kandidati nanje odgovorili med pogovorom.

 

Vprašanja pošljite do petka, 2. novembra 2018, na e-naslov: info@ooz-maribor.si ali info@stajerskagz.si. 

 

Tudi na tak način – z jasnim izkazovanjem naših potreb in zahtev ter z organizacijo javnih, dobro obiskanih dogodkov za dobrobit gospodarstva in podjetništva – kažemo svojo moč in odgovornost ter sporočamo, da smo pomembni igralci v regiji.

 

Vabimo vas, da se dogodka zanesljivo udeležite. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na info@ooz-maribor.si ali info@stajerskagz.si.

 

Veselimo se pomembnega skupnega dogodka in vas prijazno pozdravljamo.

 

 

Aleš Pulko, univ. dipl. gosp. inž. str.                          Dr. Roman Glaser

predsednik zbornice                                                  predsednik zbornice