Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

Prednovoletni raziskovalni sejem Univerze v Maribor

 
Univerza v Mariboru in Poslovno proizvodna cona Tezno sta 6. decembra 2016 organizirali Prednovoletni raziskovalni sejem, kjer so se predstavili raziskovalci Univerze v Mariboru, in sicer v obliki predstavitve raziskav in raziskovalnih dosežkov s spremljevalnim programom.
Raziskovalni sejem je namenjen prenosu znanj iz univerze v gospodarstvo (in obratno), predstavitvi novih tehnoloških rešitev in inovacij, kakor tudi iskanju novih poslovnih priložnosti. Univerza v Mariboru bo predstavila napredne tehnologije, patente ter dosežke svojih fakultet in raziskovalnih inštitutov, ki so prepoznavni ne samo v domačem, temveč tudi v mednarodnem prostoru. Predstavljeni vrhunski znanstveni in aplikativni projektni rezultati in ideje bodo dobrodošle pri pridobivanju informacij, kreiranju skupnih idej za izboljšanje in vzpostavitev novih procesov storitev ter izdelkov visoke dodane vrednosti.

Osrednji dogodek sejma, ki je bil namenjen pretakanju znanja med univerzo in gospodarstvom, je bila današnja okrogla miza o prenosu znanja, priložnostih in pomanjkljivostih. Razpravo, v kateri je sodelovalo devet govornikov (direktor Menerge Danijel Muršič, župan Maribora Andrej Fištravec, direktor PPC Tezno Gorazd Bende, rektor Univerze v Mariboru dr. Igor Tičar, predsednik uprave Zavarovalnice Sava David Kastelic, generalna direktorica Direktorata za podjetništvo, konkurenčnost in tehnologijo na gospodarskem ministrstvu dr. Sabina Koleša, direktor za tehnološki razvoj skupine Impol dr. Peter Cvahte, vodja razvoja Taluma Avgust Šibila in profesor dr. Borut Bratina), je vodil Srečko Klapš, novinar Večera.