Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

Maribor prejšnji teden gostil že 47. in 48. kitajsko delegacijo v času župana Andreja Fištravca.

Kitajska gospodarska delegacija iz mesta Ningbo si je v Mariboru ogledovala naložbene priložnosti.  V mestni hiši Rotovž jih je v petek dopoldne sprejel župan Andrej Fištravec, nato so obiskali poslovno cono Tezno in med drugim podjetje Tam Europe kot primer uspešnega vlaganja kitajskega kapitala v slovensko gospodarstvo. Popoldne je bila v Narodnem domu za delegacijo organizirana še predstavitev naložbenih priložnosti Maribora.

Da bi predvsem sodelovanje s kitajskim mestom Ningbo lahko dalo dobre rezultate, so prepričani tudi v agenciji Spirit, ki je obisk delegacije iz tega kitajskega mesta tudi organizirala. “Investicijska strategija mesta Ningbo za srednjo in vzhodno Evropo je precej precizna. S podpisom Ningbo deklaracije so svojim podjetjem omogočili črpanje sredstev 10 milijard ameriških dolarjev, a le v sodelovanju s podjetji iz srednje in vzhodne Evrope. Mi smo skupaj z občinami in regionalnimi razvojnimi agencijami prišli do konkretnih investicijskih projektov, jih pripravili na način, kot to zahtevajo kitajska podjetja, in jih junija tam že predstavili. Na tokratnem obisku pa so Kitajci pri nas obiskali tista podjetja, ki so že izkazala konkreten interes. Od tu naprej je konkretno sodelovanje le še vprašanje časa,” je povedala Tanja Drobnič iz agencije Spirit Slovenija.
Da imajo od obiskov visoka pričakovanja je potrdil tudi vodja kitajske delegacije Hu Jianhua: “Okrepili smo zaupanje, v treh dneh uresničili izjemno intenziven poslovni program, trenutno sodelovanje je učinkovito. Iskreno pričakujemo, da bo Slovenija prihodnje leto vrnila obisk in se udeležila Ningbo Expo 2017. Imamo namreč zelo visoka pričakovanja za prihodnje sodelovanje.”

 

O obisku so poročali tudi na nacionalni televiziji: http://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174427851

Pa še prispevek iz Planet TV: http://www.planet.si/novice/slovenija/video-kitajci-bi-se-ucili-smucati-v-sloveniji-denar-ni-ovira.html