Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

Danes je v Poslovno proizvodni coni Tezno potekala novinarska konferenca, na kateri so govorci predstavili rezultate prijave Podravja in MO Maribor na razpis za naziv EUROPEAN CITIES & REGIONS OF THE FUTURE, ki jih podeljuje Financial Times (FT) – FDI Intelligence za leti 2018/19.

Posebna sekcija britanskega časnika Financial Times fDi je Maribor uvrstila na sedmo mesto lestvice mikroevropskih mest prijaznih do investitorjev, Podravje pa na šesto mesto med najboljšimi malimi evropskimi regijami, oba v kategoriji za mesta in regije z najboljšimi strategijami za privabljanje tujih investitorjev. Gre za nagrade, ki se podeljujejo evropskim regijam in mestom, ki so v preteklem letu naredile največ pri privabljanju tujih investitorjev in so kot takšne mesta prihodnosti oziroma mesta prijazna za investitorje. MO Maribor in regija Podravje sta se prijavljali v kategoriji »fDi strategy«, kategoriji za mesta in regije z najboljšimi strategijami za privabljanje tujih investitorjev.

Za uvrstitev na omenjeno lestvico je sicer potrebna predhodna prijava, tako za Maribor kot za Podravje so jo izdelali v Mariborski razvojni agenciji. Razglasitev rezultatov bo 13. marca 2018 v francoskem Cannesu, kjer bo hkrati potekal tudi eden največjih svetovnih nepremičninskih sejmov.

Govorci na novinarski konferenci so bili:

– Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor in predsednik Razvojnega sveta Podravske regije

-Marko Kovačič, svetovalec župana MO Maribor,

-Mihael Leskovar, direktor Mariborske razvojne agencije,

-Božidar Pučnik, vodja oddelka za privabljanje investitorjev (Invest Podravje), MRA,

-Brane Krajnik, direktor revije Slovenia Times in organizator FDI Summit Slovenia.