Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

KARIERNI SEJEM – Sejem poklicev in izobraževanja v dvorani Tabor Maribor

Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje Območna služba Maribor pripravlja prvi Karierni sejem, s podnaslovom Sejem poklicev in izobraževanja, ki bo 27. januarja 2017 v dvorani Tabor v Mariboru.

 

Kdaj: 27. januar 2017od 8.00 do 18.00

Kje:Dvorana Tabor Maribor

Kotizacija: Udeležba na dogodku je brezplačna.

Sejem poklicev in izobraževanja je v prvi vrsti namenjen informiranju mladih iz osnovnih šol v Mariboru in  drugih krajev v Podravju, ki se odločajo za nadaljnjo poklicno kariero oziroma  nadaljevanje izobraževanja na srednjih šolah v Mariboru. Mladi obiskovalci, šolski svetovalci in tudi njihovi starši bodo seznanjeni s posameznimi izobraževalnimi programi na srednjih šolah v Mariboru, kjer bo poudarek na tehniških poklicih, ki jih nujno potrebuje gospodarstvo v podravski regiji.  Sejem bo obiskalo več kot 2000 osnovnošolcev, ki se odločajo za posamezne srednje šole.

Štajerska gospodarska zbornica v ta namen vljudno vabi k sodelovanju gospodarstvo, podjetja, člane zbornice, da se pridružijo na sejmu in predstavijo posamezne deficitarne poklice in druge aktualne in nujno potrebne poklice v živo z lastnimi zaposlenimi, kot so na primer strojni tehnik, elektrotehnik, mehatronik operater, upravljavec CNC stroja, varilec, izdelovalec kovinskih konstrukcij, oblikovalec kovin,  elektrikar, zidar, mizar, gozdar, avtokaroserist, turistični tehnik, gostinski tehnik in mnogi drugi poklici.  

S tem bodo mladi spoznali posamezne poklice, se morda znebili predsodkov do posameznih poklicev  v gospodarstvu in se hkrati seznanili s potencialnimi delodajalci in možnostmi prvih zaposlitev ali opravljanja praks.   Prav tako se bodo lahko dijaki mariborskih srednjih šol seznanili z možnosti posameznih študijskih programov na posameznih fakultetah Univerze v Mariboru in širše.

ŠGZ želi skupaj z gospodarstvom prispevati k večji motivaciji mladih in jih navdušiti za posamezne tehniške poklice, ki so nujno potrebni v gospodarstvu in omogočajo lažji prehod na trg delovne sile.

Vse člane ŠGZ vljudno prosimo, da nam svoj izkazani interes po sodelovanju posredujejo po e-obrazcu, ki  bo članom ŠGZ posredovan po e-pošti in hkrati objavljen na spletni strani ŠGZ. 

Dodatne informacije: info@stajerskagz.si; T: 02 200 87 00.

Karierni sejem, Sejem poklicev in izobraževanja bo nova stalna prireditev, ki je pomembna za mlade, ŠGZ in gospodarstvo.