Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

04.06.2015 so na spletni strani www.cimos.eu objavili naslednje obvestilo za javnost:

Z današnjim dnem je sklep Okrožnega sodišča v Kopru o potrditvi prisilne poravnave nad družbo Cimos d.d. postal pravnomočen.

Konec postopka prisilne poravnave je prinesel tudi spremembo lastniške strukture Cimosa d.d.. Največji lastnik je po novem Družba za upravljanje terjatev bank DUTB z dobrimi 47 odstotki, sledijo Republika Slovenija s 25 odstotki, Nova ljubljanska banka z 9, Mednarodna finančna korporacija IFC s približno osem odstotnim deležem in nato še Gorenjska banka, Nova KBM, Abanka Vipa in SID Banka. Vsi ti lastniki so z izborom družbe Ernst & Young sprožili postopek privatizacije Cimosa d.d.. Družba bi lahko dobila strateškega lastnika, ki ji bo zagotavljal stabilno delovanje, nadaljnji razvoj in rast, že ob koncu leta 2015.
Cimos sodi med največje evropske dobavitelje sestavnih delov turbopolnilnikov za koncerne Honeywell Turbo Technologies, Bosch Mahle Turbo Systems in Borg Warner Turbo Systems in izdeluje pogonske in zavorne sisteme za Ford, BMW, PSA, Audi in druge avtomobilske velikane.
Skupina Cimos, ki je v prvem četrtletju 2015 poslovala z dobičkom, zdaj vstopa v sklepno in odločilno fazo prestrukturiranja. V zadnjih mesecih sprožene aktivnosti na področju prodaje bodo še intenzivirali. Odzivi sedanjih in potencialnih kupcev so pozitivni in predstavljajo dobro podlago za uspešno nadaljevanje poslovanja in rast.