Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

Sinoči je svoj poslovni obisk v Mariboru zaključila 12-članska delegacija kitajskih podjetnikov iz province Shandong. Med svojim obiskom so si ogledali največjo kitajsko investicijo v Sloveniji, Tam DuraBus.
Delegacijo je pozdravil župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec: »Slovenska družba je postala postindustrijska družba. To pomeni, da industrija ni centralna dejavnost v družbi, prav zato pa je za Maribor pomembno odpiranje mesta in iskanje novih priložnosti v tujini. Naši obiski na Kitajskem rezultirajo med drugim v čedalje večjem zanimanju kitajskih poslovnežev za iskanje novih poslovnih priložnosti v Mariboru, o čemer pričajo številni poslovni obiski v mestu.« Župan je kitajske delegate povabil tudi na Slovensko-kitajski poslovni forum v Mariboru med 9. in 11. novembrom 2015.
Vodja tokratne kitajske delegacije, namestnik generalnega direktorja Oddelka za trgovino province Shandong, Shi Guangliang, se je zahvalil za sprejem in dejal: »Izjemno veseli smo za sprejem vodstva občine in udeležbe mariborskih podjetnikov v okviru našega obiska v Mariboru. Ker prihajamo iz province, v kateri živi 97 milijonov prebivalcev, je naš interes po poslovnem sodelovanju z Mariboru izjemno velik, saj je naše tržišče izjemnega obsega. Vabimo vas, da nas v okviru nadgradnje medsebojnega sodelovanja kmalu obiščete na Kitajskem.«
Po predstavitvi prednosti lege, poslovnih priložnosti Maribora in dosedanjih mariborsko-kitajskih aktivnosti županove ekipe so sledili poslovni sestanki. Med drugim v Mariborski livarni Maribor, za katero so kitajski delegati pokazali izjemen interes. Obisk so delegati zaključili z obiskom Vinagove vinske kleti.

_PPL0066_PPL0090_PPL0157 _PPL0162 _PPL0180 _PPL0207 _PPL0215 _PPL0229