Urgentne številke v primeru okvar ali nezgod Elektrika: 031 379 052 Plin in voda: 051 686 443 info@conatezno.si

SEJEM POKLICEV IN IZOBRAŽEVANJA V MARIBORU

  1. JANUAR 2017, DVORANA TABOR

 

Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico (ŠGZ), Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor pripravlja prvi Karierni sejem, s podnaslovom Sejem poklicev in izobraževanja, ki bo 27. januarja 2017, v dvorani Tabor v Mariboru, med 8.00 in 18.00 uro.

Sejem poklicev in izobraževanja je v prvi vrsti namenjen informiranju mladih iz osnovnih šol v Mariboru in  drugih krajev v Podravju, ki se odločajo za nadaljnjo poklicno kariero oziroma  za nadaljevanje izobraževanja na srednjih šolah v Mariboru. Mladi obiskovalci, učitelji, šolski svetovalci in tudi njihovi starši bodo seznanjeni s posameznimi izobraževalnimi programi na srednjih šolah v Mariboru, kjer bo poudarek na tehniških poklicih, ki jih nujno potrebuje gospodarstvo v podravski regiji.  Sejem bo obiskalo več kot 2000 osnovnošolcev, ki se odločajo za posamezne srednje šole.

Štajerska gospodarska zbornica v ta namen vljudno vabi k sodelovanju gospodarstvo, podjetja, člane zbornice, da se pridružijo na sejmu in predstavijo posamezne deficitarne poklice in druge aktualne in nujno potrebne poklice v živo z lastnimi zaposlenimi, kot so na primer strojni tehnik, elektrotehnik, mehatronik operater, upravljavec CNC stroja, varilec, izdelovalec kovinskih konstrukcij, oblikovalec kovin,  elektrikar, zidar, mizar, gozdar, avtokaroserist, turistični tehnik, kuhar in mnogi drugi poklici.  

S tem bodo mladi spoznali posamezne poklice, se morda znebili predsodkov do posameznih poklicev  v gospodarstvu in se hkrati seznanili s potencialnimi delodajalci in možnostmi prvih zaposlitev ali opravljanja praks.   Prav tako se bodo lahko dijaki mariborskih srednjih šol seznanili z možnosti posameznih študijskih programov na posameznih fakultetah Univerze v Mariboru in širše.

ŠGZ želi skupaj z gospodarstvom prispevati k večji motivaciji mladih in jih navdušiti za posamezne tehniške poklice, ki so nujno potrebni v gospodarstvu in omogočajo lažji prehod na trg delovne sile.

Vse člane ŠGZ vljudno prosimo, da nam pošljejo prijavnico na info@stajerskagz.si in hkrati objavljen je prijavnic na voljo tudi na spletni strani ŠGZ pod oznako dogodki karierni sejem.  

Dodatne informacije: info@stajerskagz.si; T: 02 200 87 00.

Štajerska gospodarska zbornica, soorganizatorka Kariernega sejma

 

KARIERNI SEJEM

SEJEM POKLICEV IN IZOBRAŽEVANJA

PRIJAVNICA

Termin prireditve: 27. januar 2017, med 8.00 in 18.00 uro.

Lokacija: Maribor, dvorana Tabor, Koresova ulica 7.                                         

Rok prijave: 12. januar 2017,  na e-naslov: info@stajerskagz.si

Uradni naziv podjetja:  
Tipski napis podjetja (napis, ki ga želite imeti na napisni tabli na razstavnem prostoru):  
Naslov (ulica, kraj pošta):  
Telefon:  
Odgovorna oseba, funkcija:  
Kontaktna oseba za sejem (ime, priimek):  
Telefon kontaktne osebe:  
E-naslov kontaktne osebe:  

 

Razstavni prostor

Velikost: 2mx2m

Razstavni prostor vsebuje: talno oblogo, električni priključek (električne podaljške prinesete s seboj), internet priključek, 1 mizo (šolsko), 2 stola, vrečo za smeti.

Razstavni prostor: brezplačen, zaželeno sponzorstvo za stroške prireditve, v ta namen je priloženo pismo o nameri za Karierni sejem s strani dr. Andreja Fištravca, župana Mestne občine Maribor, ki je prijaviteljica prireditve. 

Podjetje bo predstavilo poklice v živo (obkrožite največ 3 poklice):

1.       strojni tehnik 9. elektrikar
2.       mehatronik operater 10. zidar
3.       upravljavec CNC stroja 11. mizar
4.       varilec 12. zdravstveni tehnik /medicinska sestra
5.       izdelovalec kovinskih konstrukcij 13. kuhar
6.       oblikovalec kovin 14. izvajalec suhomontažne gradnje
7.       avtokaroserist 15. voznik
8.       turistični tehnik 16. ostalo: ____________________ (navedite)

 

 

 Zahvaljujemo se vam za sodelovanje. Skupaj z vami podpiramo mlade, nov ustvarjalen in inovativen kader za potrebe gospodarstva.

 

Štajerska gospodarska zbornica, soorganizatorka Kariernega sejma